Новини

елегантни обувки за бал
19.05.2023 г.

Елегантни обувки за бал и сандали

Абитуриентският бал по случай завършване на училище се очаква с голямо нетърпение и вълнение. Всяка млада дама иска да изглежда зашеметяващо, затова голямо внимание се обръща на избора на рокля. След това идва ред и на най-подходящите за нея обувки за бал.
Дори и с най-красивия тоалет, няма да постигнете мечтаната визия, ако не добавите към уравнението и чифт елегантни обувки.
Има няколко фактора, които трябва да предвидите при избора:

Височина

За елегантна вечерна рокля, каквато е балната, най-много подхождат обувки на висок ток. Дали затворени, или с отворени пръсти, те издължават краката и цялата фигура. Особено женствено излъчване придават моделите с тънък ток.
Ако изборът ви са елегантни дамски сандали, особено отворен модел, ще получите не само по-голям комфорт за крака, но и ходилата ви ще бъдат изящно очертани. Сандалите с тънка каишка около глезена ще осигурят и по-голяма стабилност при вървене.
Много абитуриентки могат да се насочат и към елегантни дамски обувки на среден ток, ако смятат, че с високите обувки няма да могат да издържат в празничната нощ.
Ако дамата е много висока, е по-подходящо да избере официални обувки на нисък ток. На такива могат да заложат и момичетата с по-нисък ръст като основен или резервен чифт.
Когато става въпрос за бални обувки, добър вариант са и моделите на платформа, която трябва да е тънка и елегантна. Ще си подхожда и с къса рокля при добро съчетаване.

Цвят

В цветово отношение обувките за бал се предлагат в голямо разнообразие – от класически черни и бели, до червени, сини, зелени и др. Може лесно да ги комбинирате с тоалета си, в зависимост от предпочитанията ви.
Ако решите, че изборът ви ще бъде обувки с цвят като на роклята, добре е да са с един нюанс по-тъмни.
Неутралните цветове дават възможност акцентът да падне върху роклята и ще може да се носят с други дрехи и след бала.
Ако държите на бляскави обувки, те са чудесно решение да се откроите. Няма да подхождат обаче на също толкова бляскава или по-пищна рокля, а по-скоро на по-семпла и изчистена.
При избор на цвят на обувките може да се ръководите и от цвета на аксесоарите си. Стилистите съветват за комбиниране на три съседни цвята на спектъра като например червено, оранжево и жълто.

Удобство

Избирайки обувки за бал, трябва да се стремите да бъдат не само с ефектен и стилен дизайн, но и да са удобни. Ако смятате, че висок и тънък ток не е за вас, вероятно ще се чувствате по-комфортно с обувки на среден ток или на платформа.
Добро решение е да се снабдите и с ниски обувки като резервен вариант, в случай че ще бъдете сред най-активните на дансинга. А ако те ви карат да се чувствате удобно, можете да ги изберете и като основен такъв.
Каквито и да са модните тенденции относно обувките, изборът ви трябва да клони най-вече към комфорта. Специална вечер като абитуриентската изисква и специално отношение към всеки детайл, а удобните елегантни обувки са важен елемент, който ще допринесе за доброто ви самочувствие и настроение.

 ​​​​​​​

Препоръчваме