Новини

жена избира между дамски обувки и сандали
06.07.2023 г.

На какво да заложим това лято – обувки или сандали?

Освен наситен с приятни емоции, летният сезон е времето, през което носим най-разнообразни по вид и стил обувки. И макар че за типични в горещите месеци се считат сандалите и чехлите, може да допълните своята колекция с практични и ефектни затворени модели.
Най-добрият вариант за освежаване на визията е да носите различни летни дамски обувки в зависимост от облеклото и ситуацията. Важното е те да са леки, проветриви и удобни. И отворените, и затворените модели за лятото имат своите ключови особености, осигуряващи определени ползи.

Сандалите – универсалната лятна обувка

Няма как да се лишите от удобството на любимите за лятото дамски сандали, защото те притежават най-важните характеристики, които може да предложи една добра лятна обувка, а именно:
  • достатъчно свобода на крака;
  • повече въздушна циркулация, елиминираща проблеми като спарване в големите горещини;
  • добро и стабилно обхващане на стъпалото за максимален комфорт при движение.
Разнообразието от цветове, дизайни и височини позволява да съчетаете отделните модели с всякаква дължина и стил облекло. Ако изберете равни сандали от естествена кожа или качествен еко материал, ще ги носите спокойно както с рокля и пола, така и с дънки, дълги или къси панталони.
Със сандали на ток ще добавите няколко сантиметра към височината си и ще изваяте още по-грациозна линия на силуета. Такива обувки биха били подходящо допълнение към ежедневна визия или към вечерна ефирна рокля.

Още по-удобна алтернатива за издължаване на фигурата са сандалите на платформа. Тя най-често се изработва от пластмаса или корк и това я прави изключително лека.
За да се чувствате винаги удобно в горещите летни дни, добавете чифт сандали в гардероба си за разходка, за ходене на работа, за туристическа обиколка или за друг повод.

Летните дамски обувки – елегантност и стил

Към предпочитаните от всяка дама летни обувки се отнасят и различните затворени модели – мокасини, еспадрили, пантофки и много други, включително маратонки, кецове и т.н.
Повечето от тях изпълняват идеално ролята си на ежедневни обувки и могат да бъдат носени на работа при по-разчупена офис среда. Особено подходящи в случая са ниските варианти на дупки, но и такива на ток със средна височина или на платформа.
Изборът на затворени обувки за лятото не е необичаен, защото те имат редица важни предимства:
  • защитават крака в дъждовно време;
  • отговарят на изискванията за определен дрескод;
  • дишащите материи не позволяват спарване на крака;
  • осигуряват удобство при продължително носене.
Обувките от затворен тип се съчетават чудесно с пола, дънки, спортен панталон или рокля в зависимост от модела и повода.

Ритъмът на ежедневието е различен за всеки от нас, но освен че са подчинени на него, обувките са важно модно допълнение и дори акцент във визията, изразяващ личен стил и индивидуалност. Затова най-добрите летни обувки са онези, които в най-голяма степен отговарят на вашите конкретни нужди и предпочитания.
Тъй като лятото е многолико и динамично, не съществува един-единствен тип обувка, който да подхожда на всяка ситуация, а и всяка дама би желала да се наслади на разнообразие от красиви и удобни модели. Сред богатата гама от предложения несъмнено ще откриете идеалните чифтове за ежедневието, за офиса, за небрежна разходка, за официално събитие и т.н.

За доброто ви настроение, високо самочувствие и приятни спомени през летния сезон подходящите обувки – отворени или затворени, могат да се окажат от ключово значение. Изберете внимателно и обогатите лятната си колекция с още няколко чифта, за да се чувствате комфортно и да създадете свой индивидуален стил.

 

Препоръчваме