Новини

мъжки и дамски зимни обувки
28.03.2023 г.

Как да изберем подходящите зимни обувки

 

Предоставена топлина

Много е важно зимният чифт обувки да осигурява топлина на краката. Когато е снежно, заледено и мокро, модел с топла подплата ще изолира студа. Добър вариант са мъжки обувки или дамски обувки, изработени от естествена кожа, защото те задържат топлината на краката и ги предпазват от външната температура.
Според модела можете да изберете обувки с различен вид подплата. Ако и тя, и стелката са от естествена материя, ще разчитате на комфортна топлина през целия ден.

Водоустойчивост и вентилация

Едно от най-важните условия за добра зимна обувка е краката ви да останат сухи без да се спарват. Дали конкретни обувки ще пропускат вода, или не, зависи от материала и качеството на изработка. При нормални условия краката ви в кожените обувки ще „дишат” и няма да се намокрят, стига да не нагазите във вода до глезените. Добро решение е допълнително да ги предпазите с импрегниране.
Някои обувки може да разполагат с влагоустойчива мембрана или други технологии за отблъскване на влагата.

Добро сцепление

Добрите мъжки зимни обувки или дамски зимни обувки трябва да могат да осигурят отлично сцепление при наличие на лед. Затова от голямо значение е не само грайферът. Дори да бъдат с дълбоки грайфери, обувките може и да не успеят да предотвратят подхлъзванията по заледени места. По-важен е материалът, вложен за направа на тяхното ходило.
Може подметките да са с плитък грайфер или изобщо да нямат такъв, но ако са изработени от качествен гумиран материал, ще бъдат много стабилни. С тях можете да стъпвате на лед, сняг или да вървите по кишава повърхност по-сигурно, отколкото с обувки с дълбок, но полиуретанов, грайфер.
Подметката трябва да бъде гъвкава, за да не се втвърди още при първите по-тежки студове.

Дебелина на подметката

Добре е обувките ви за зимния сезон да са с по-дебела подметка, за да имате достатъчна изолация от студената повърхност и да се предпазите от пропускането на вода. Особено важно е това за ежедневните обувки, с които се налага да ходите продължително време навън.

Комфорт

Удобството на обувките през зимата също е от голямо значение. Правилно позиционираното при ходене стъпало ще предотврати болките в коленете и глезените. При някои обувки тежестта може да бъде по-голяма - например от маратонките. Затова трябва да сте сигурни, че обувките ще предложат добра опора на ходилото.
Удобни могат да бъдат както моделите с връзки, така и другите типове закопчаване, като всичко зависи от индивидуалните ви предпочитания. Наред с всички останали фактори, стилът на зимните ви обувки трябва да допълва цялостната ви визия.
Заложете на утвърден производител, за да разчитате на обувки за зимата с високо качество, които ще ви служат дълго време.
 

Препоръчваме